Fotografie cursus

Al Jaren heb ik mezelf voorgehouden dat als ik betere foto’s wilde maken voor mijn microscopie hobby, en niet alleen maar afhankelijk willen zijn van de volautomatische instellingen van mij smartphone, dat ik dan eens een Fotografiecursus zou moeten volgen. Na recentelijk een oude spiegelreflex camera (Canon EOS 350D)  gekocht te hebben besloot ik de knoop door te hakken en ben ik de cursus “Fotografie basis” gaan volgen bij Pier K in Hoofddorp. De cursus streeft naar “Leer je camera kennen en leer kijken”. Naast de beginselen van je camera over functie en instellen en keuze van diafragma, sluitertijden, lenzen, witbalans en ISO, leert men ook over compositie, kader, standpunt en licht. Na een paar lessen gevolgd te hebben kan ik dat beamen. Vooral de praktische benadering bevalt me zeer goed.  Onderstaande foto heb ik in het leren omgaan met sluitertijden en ISO waardes gemaakt (f/25, ISO 100, sluitertijd 30 s).

Lange sluitertijd, lage ISO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *