Peperkorrels

Peperkorrels zijn goede onderzoeksobjecten voor de DinoLite AM4815ZT Digitale microscoop.

Witte Peper is de rijpe bes van de peperstruik. De bes wordt in water geweekt, vruchtwand en vruchtvlees worden verwijderd en de bes wordt vervolgens gedroogd. De korrels zijn glad en grijs van kleur. Witte peper is minder scherp van smaak dan zwarte, omdat het verwijderde omhulsel veel van de moleculen bevat die de peper scherp maken.

Zwarte peper is de in onrijpe toestand geoogste vrucht, die vervolgens gedroogd is. Zwarte peperkorrels zijn gerimpeld; hoe rijper de korrels bij de oogst waren, des te harder, groter en zwaarder ze zijn en des te platter de rimpels.

Literatuur:

  • Bill Laws; “50 Planten die de geschiedenis veranderd hebben”; Librero; 2010; ISBN 9789089982360; p. 154-157.
  • D. Ingerman; “Mikroskopie der voornaamste handelswaren”; D B Centen; 1910; p. 149-160.
  • W.J.C van Paassen, J.H. Ruygrok; “Beknopte scheikunde en warenkennis; 2de deel”; 3de druk; Wolter; 1937; p. 140,141.
Gemalen peper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *