Factory reset MSI GE73VR 7RE Raider Gaming laptop

Bij het resetten van de MSI GE73VR 7RE Gaming Laptop liep ik tegen een irritant probleem op.

Door bij de MSI tijdens het opstarten, als het MSI logo verschijnt, op F3 te drukken komt men in het Troubleshoot menu terecht.

Allereerst werd een reset van Windows 10 geprobeerd door de bovenste optie te kiezen. Dat leek in eerste instantie goed te gaan maar de installatie werd niet volledig doorlopen. Achteraf bekeken liep het mis bij het netwerk scherm. De W10 versie die dan geinstalleerd wordt is niet volledig, en W10 werkt niet goed (bv Windows menu wordt niet getoond).

Daarom besloot ik voor de Restore MSI factory settings optie te gaan. Daar werd ik echter geconfronteerd met een “Reagentc.exe set OS Image false” error boodschap. Een teken dat er iets niet in orde is met de recovery image file.

Na wat Googlen bleek echter dat MSI recentelijk een oplossing gepost had ( https://www.msi.com/faq/notebook-2904). Om de oplossing te implementeren heeft men een USB stick nodig. Formatteer deze. Download van de MSI website de “WinRE tool. F3_Recovery_USB” (http://download.msi.com/uti_exe/nb/F3_Recovery_USB.zip) . Unzip de file en kopieer alle files naar de USB stick. Steek deze in een USB slot van de MSI en boot deze op terwijl men op F11 drukt. Men krijgt dan een menu waarbij men de USB stick als boot drive kan selecteren.

Door van de USB stick te booten wordt het systeem gerepareerd waarna het gelijk doorgaat met het systeem terugzetten naar fabrieksinstellingen. Het installeren van W10 verliep nu zonder problemen. Het enige nadeel is dat men weer een tijdje bezig is met het installeren van updates.

De fix die geinstalleerd is heeft het MSI recovery systeem gerepareerd. Ik kan nu het systeem terugzetten naar fabrieksinstellingen via F3 zonder gebruik te hoeven maken van de memory stick. Jammer genoeg liep de reset van W10 nog steeds vast in het “Services” blad (updates worden ook niet gedownload in het “Network” blad), hetgeen mij doet vermoeden dat het een drivers issue is. Het rondspitten op de MSI web pagina’s geeft mij de indruk dat deze reset/recovery problemen van vrij recente datum zijn.

NB In bovenstaande foto ziet men wat mooie Moire patronen. Zelf ziet men die nl niet en is het scherm wit en zonder strepen. Ze worden dus door de camera gecreeerd.

Om het W10 reset probleem aan te pakken kan men ook overwegen om een “Clean Install” uit te voeren, waarbij activatie plaats kan vinden via de “Digital Entitlement”. Dit heb ik echter niet voor deze laptop uitgetest.

Daarnaast kan men met MSI contact opnemen of vragen stellen in hun forums.

3 gedachtes over “Factory reset MSI GE73VR 7RE Raider Gaming laptop”

  1. Worked perfectly. Thank you. Now I can give the worst laptop I’ve ever owned to a friend who can’t afford two tin cans and string (which would almost be better than this).

  2. Hey,

    Ik heb gisteren mijn msi laptop (gf72 8re) geformateerd (maar volledig, dus mijn sata en hdd drive)
    Ik wou hem al even formateren en gisteren kwam het er dus van. Mooie back up genomen van alle programma’s en bestanden die ik zou houden en die allamaal op een externe hdd gezet. Wat blijkt na het formateren, ik heb nu een gewone windows 10 versie staan op een snelle laptop met andere woorden, een Lamborghini met een 1200cc motor. Want zo reageert de laptop dus. Echt traag..
    De f3 optie had ik nog niet van gehoord en heb deze dus niet gebruikt. Ik kan die optie ook niet meer gebruiken aangezien deze nu niet meer getoond word in dat bepaald scherm. Zijn er andere opties die ik kan gebruiken op men laptop terug te krijgen naar de staat zoals ik hem kocht in de winkel? Mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *