Sony Vaio P 530H op Windows 10

De Sony Vaio P 530H is een netbook uit 2009 die ik, alhoewel 2de hands gekocht, altijd te mooi vond om weg te doen. De Sony Vaio P 530H was extreem compact, had een mooie vormgeving, een perfect scherm, ingebouwde webcam en GPS, goed toetsenbord, etc. Met 2 GB intern geheugen, een harde schijf van 60 GB en een Atom processor (32 bits) was de netbook echter niet vooruit te branden. Oorspronkelijk geleverd met Windows Vista had ik deze overgezet naar Windows 7. Het verlopen van de ondersteuning van Windows 7 liet mij besluiten om eens te kijken of ik deze netbook naar Windows 10 kon overzetten. Als dat niet zou lukken was Linux ook nog een optie. Dat overzetten naar W10 kan nog steeds gratis via het downloaden van de Windows Media Creation Tool, die nog steeds beschikbaar gesteld wordt door Microsoft. Het heeft een dag geduurd maar het is gelukt, zoals op onderstaande foto te zien is. Cudo’s aan MicroSoft dat je zulk een oude machine nog kunt upgraden naar een modern OS. Jammer genoeg is het systeem niet echt sneller gaan werken. Maar goed, het is wel weer wat veiliger om er soms iets mee te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *