Fidget Spinner rotatie

Moderne telefoons bevatten zoveel sensors dat ze uitermate geschikt zijn om experimenten mee uit te voeren. Een website die je daar een heel erg goede helpende hand bij biedt is Phyphox. Een van de experimenten men met de App kan uitvoeren is het bepalen van de rotatiesnelheid van een Fidget spinner. In de beschrijving stelt men dat men het experiment kan uitvoeren door een arm te magnetiseren door er even een “supermagneet” op te plaatsen. Dat werkte niet goed bij mij dus ik heb het experiment uitgevoerd met een magneet op een arm geplakt. Installeer de Phyphox App en start deze op. Start de magnetometer en laar de Fidget spinner roteren. Analyseer de meetdata met de App. Eventueel kan men deze ook als Excel file exporteren en door inzoomen de rotatiesnelheid bepalen.
Een andere, makkelijker, methode is het gebruik van de “Magnetic Spectrum” tool. Deze maakt het mogelijk om de rotatiesnelheid rechtstreeks uit te lezen.

Magnetic Spectrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *