Raspberry Pi Monitor

Ik ben nu  al enige tijd in het bezit van een Raspberry Pi, een leuke mini computer om mee te spelen. Een van de dingen waar ik een beetje mee worstelde was het koppelen van een “dedicated” monitor aan de Raspberry. Ik gebruikte een TV met HDMI switch waar dan meerdere apparaten op waren aangesloten en die situatie vond ik niet ideaal. Ik was weliswaar in het bezit van een Sony 10 inch monitor maar die had alleen maar een VGA connector. In eerste instantie heb ik dus geprobeerd de Rapsberry met een HDMI naar VGA adapter aan de monitor te koppelen.  Daarover kan ik kort zijn, ik heb er drie geprobeerd maar geen van allen werkten.  Ik overwoog ook nog even om een mini-schermpje te kopen dat je kunt aansluiten op de speciale connector die op de Pi aanwezig is maar besloot uiteindelijk om voorlopig eerst een andere oplossing te proberen. Ik ben naar de Kringloopwinkel gegaan en heb daar voor 15  € een NEC multisync monitor met DVI connector gekocht. Deze heb ik met behulp van een DVI naar HDMI connector aan de  Raspberry gekoppeld. Zoals op onderstaande foto te zien is werkt dat perfect. Deze monitor geeft me ook een goede opslagplaats voor het bijbehorende Logitech toetsenbord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *