Raspberry Pi en Nokia 5110 LCD schermpje

De Raspberry PI, een minicomputer, is een van de leukere gadgets om aan te schaffen. Alhoewel je de Raspberry PI kunt ombouwen naar een mediacenter is mijn aandacht uitgegaan naar de GPIO poort die op de Pi aanwezig is. Hier kan men elektronica mee aansturen.

Een van mijn eerste projectjes op dat gebied is het aansturen van een Nokia 5110 LCD schermpje, een 84×48 pixel monochroom LCD display. Ik moet hierbij bekennen dat ikzelf niet veel heb uitgevonden maar slaafs de instructies nagevolgd die ik op de website van Bartlomiej Bania kon vinden (deze link werkt ondertussen niet meer0. Zoals men op onderstaande foto kan zien met goed resultaat.

Zoals op de foto ook te zien is heb ik mijn Raspberry Pi systeem een beetje aangepast. Door een Raspberry PI GPIO Expansion Board op een breadboard te plaatsen en deze via een flatcable met de GPIO van de Raspberry te verbinden kan men een iets makkelijker te manipuleren werkomgeving creëren. Via jumper wires en DuPont kabels is vervolgens het LCD schermpje verbonden met het breadboard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *