Ibuprofen kristallen

Ik had nog wat Ibuprofen tabletten liggen die ruim over hun houdbaarheidsdatum waren en vroeg me af of ik de Inbuprofen kon isoleren. Ik besloot het eenvoudig aan te pakken. Onder roeren de tabletten opgelost in ca. 50 ml water waarbij he vulmiddel niet oplost en de oplossing enigszins roze kleurt. Vervolgens afgefiltreerd en daarna de het filtraat indampen tot men weer vetachtige vaste stof krijgt. Wederom filteren en indampen van het filtraat. Herhaal dit tot men ca. 5-10 ml waterige oplossing over heeft. Leg een druppel van deze vloeistof op een objectglaasje en laat de vloeistof verdampen. Bekijk vervolgens onder de microscoop met gepolariseerd licht.

Microscoop:  Euromex BioBlue BB.4253 TriNoculair uitgerust met polarisatie filter
Objectief: 10x en 40x
Camera: Canon EOS 450D
Belichting: Gepolariseerd

Ibuprofen – Objectief 10x – Stacked
Ibuprofen – Objectief 40 x – Stacked

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *