Smeltkristal van catechol

De meeste kristallen die ik onder de microscoop bekijk maak ik door een oplossing in water te maken en die vervolgens in te dampen. Een andere methode die men kan gebruiken is een smelt. Neem een component met een laag smeltpunt (bv catechol dat smelt bij 105 °C) en plaats dat op een objectglaasje. Leg een dekglaasje op het poeder en pak het objectglaasje op met een tang. Hoe het glaasje op enige afstand van een spiritusvlam en laat voorzichtig het materiaal melten. Laat weer afkoelen en bekijk onder een polarisatiemicroscoop.

Microscoop:
Euromex BioBlue BB.4253 TriNoculair uitgerust met polarisatie filter
Objectief: 10x
Camera: Canon EOS 450D

Smeltpreparaat van Catechol onder de polarisatiemicroscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *