Dwarsdoorsnede blad maretak

In onderstaande foto kan men een dwarsdoorsnede van het blad van een maretak (vogellijm) zien. De maretak is een halparasiet die via boorwortels een boomtak binnendringen waarna ze aleen water en zouten uit de gastheer opnemen. De maretak heeft groene bladeren.
Het preparaat is gekleurd met de kleurmethode van Du Jardin die een genuanceerd beeld van verhoute en niet-verhoute cellen geeft. In een blad is relatief weinig verhout weefsel aanwezig. Onder gepolariseerd licht zijn de oxalaat kristallen die in het plantenweefsel aanwezig zijn goed waarneembaar doordat ze wit oplichten.

Microscoop: Euromex BioBlue BB.4253 TriNoculair met polarisatiefilter
Objectief: 10x
Camera: Canon EOS 450D

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *