Iomega ZIP drive

Ook ik ben een beetje aan het experimenteren met RETRO computing en heb voor dat doel op een HP t5550 Thin Client Windows XP geinstalleerd met als doel om wat oudere software weer draaiend te krijgen (Windows 98 wilde maar niet lukken). Afgezien van de audio werkt alles perfect (nog niet de goede drivers gevonden). Nu had ik ook nog een oude Iomega ZIP drive liggen en ik vroeg me af of ik die weer aan de praat kon krijgen op deze machine omdat deze thin client een parallele poort bevat. In eerste instantie werd de drive niet herkend maar, na het aanpassen van enkele instellingen van de paralle poort, werkt deze weer perfect. Het valt me trouwens op dat al die oude ZIP disks na al die jaren nog goed leesbaar zijn.

Procedure:
1. Rechts-klik het “My Computer” ikoon klik vervolgens op “Manage” 
2. Klik op het (+) symbool naast “System Tools” 
3. Dubbel klik op “Device Manager” 
4. Klik op het plus (+) symbool naast “Ports” 
5. Dubbel klik op het Printer Poort ikoon 
6. Klik op het “Port Settings” tab. 
7. Binnen de “Filter Resource Method” box, klik op “Use any interrupt assigned to port”
8. Klik “Enable legacy plug and play detection” en plaats een vinkje
9. Klik OK en sluit het “Computer Management” Window.
10. Herstart de computer

Windows XP en ZIP drive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *