Apacer Share Steno CD211

In het kader van het regelmatig bezoeken van kringloopwinkels lukt het me soms om een Retro computing apparaat(je) te kopen. In dit geval de Apacer Share Steno CD211, uitgebracht in 2004. Wat men zich moet herinneren is dat de capaciteit van de (betaalbare) USB sticks in die tijd in het MB bereik was en nog niet in het GB bereik. De Apacer Share Steno CD211 was een antwoord op de vraag om een makkelijk hanteerbare draagbare hard disk met voldoende capaciteit te kunnen gebruiken voor bv foto en video opslag (daarom sprak men ook wel van een “imagetank”).  Het apparaat is uitgerust met een (mini) USB 2.0 ‘on the go’ (OTG) interface en (zeer klein) LCD schermpje. Het kan opereren met alleen maar de ingebouwde oplaadbare batterij waardoor men de CD211 zonder PC kan gebruiken om bestanden uit te wisselen tussen de CD211 en ieder ander data opslag apparaat met een USB (OTG). De Hard Disk in het apparaat is een laptop HD die men zelf kan uitwisselen (in dit geval een 40 GB HD).

Het apparaat werkt nog steeds en de vorige eigenaar had het gebruikt voor video films opslag.

Apacer Share Steno CD211

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *