Ultrasone levitatie

Bij AliExpress heb ik een apparaatje gekocht dat het mogelijk maakt om met behulp van ultrasone geluidsgolven (ca. 40 kHz) een stukje piepschuim te laten zweven. Beide transducers sturen geluidgolven uit gericht naar elkaar. Geluidsgolven zijn drukgolven die met elkaar kunnen interfereren waarbij staande golven ontstaan hetgeen resulteert in gebieden met lagere (knopen) en met hogere druk (buiken).
Tussen de transducers ontstaat een ‘caviteitsruimte’ waarin men een klein stukje peiepschuim kan plaatsen dat blijft zweven. Ven beide zijden wordt een kracht uitgeoefend op het voorwerp hetgeen resulteert in een kracht die goroot genoeg is om de zwaartekracht op te heffen.

Ultrasone levitatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *