Rekenliniaal

Soms kom je bij de Kringloopwinkel iets tegen dat je niet kunt laten liggen. In dit geval een voorwerp dat ik in mijn jeugd nog gebruikt heb, een rekenliniaal. Typisch een voorwerp dat herinneringen oproept, ook aan logaritme en sinus tabellen. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik nooit echt goed was in het gebruik van de rekenliniaal en toen rekenmachinetjes beschikbaar kwamen ben ik daar zo snel als maar mogelijk was op overgestapt. Ik meen me te herinneren dat mijn eerste wetenschappelijke rekenmachine een TI-57 was, die zelfs te programmeren was.

Eenmaal thuis besefte ik pas dat de rekenliniaal niet helemaal in orde was. Afgezien dat hij niet lekker meer glijdt zit er ook geen schuif meer op. Desalniettemin, de 50 eurocent die ik ervoor betaald heb maken het geen miskoop maar een prijs die ik wel voor een nostalgische gevoel overheb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *