HC+RS Home Labor Page

In mijn rubriek websites met experimenten is deze website een beetje een vreemde eend in de bijt. De Duitstalige HC+RS Home Labor page is wel degelijk een site met experimenten, alleen zijn het niet experimenten die men makkelijk zelf thuis kan uitvoeren. De site bespreekt experimenten op algemeen fysisch gebied maar ook op het gebied van magnetisme, elektrotechniek en hoogfrequente straling. Aan veel experimenten worden hoge eisen gesteld qua beschikbare apparatuur, maar niet allemaal. Voor bv slingerproefexperimenten heeft men alleen maar zeer eenvoudige middelen nodig. Ik weet niet meer helemaal zeker hoe ik deze site gevonden heb maar ik vermoed dat het te maken heeft met de beschrijving van een Kelvin generator die men op deze site kan vinden. Enige tijd geleden heeft iemand me een beschrijving van dit experiment opgestuurd en bij het zoeken naar achtergrond informatie ben ik waarschijnlijk deze site tegengekomen.  De Kelvin Generator of Kelvindruppelaar is een elektrostatisch apparaat waarbij vonken gecreëerd worden door middel van vallende waterdruppels druppels door metalen cilinders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *