Muis bediening vs aanraakscherm in Office 365

In mijn vorige blog was ik een beetje aan het klagen dat in Office 365 veel schermruimte verloren gaat doordat er veel ruimte is ingebouwd tussen de vele menu items. Dat beviel me niet echt aangezien het scherm van mijn Lenovo Yoga Pro 2 een resolutie heeft van 3200 x 1600 pixels en ik daar dan ook nog voornamelijk met de muis op  werk. Vooral met Outlook waar ik meerdere e-mail adressen op beheer irriteerde het me dat ik minder informatie kon weergeven dan bij oudere versies van Outlook op oudere laptops met lagere schermresolutie.

Nou zou ik graag willen vermelden dat ik dit zelf ontdekt heb, mar een collega heeft me hierop gewezen nadat ik hier weer eens, volgens goed-Nederlandse gewoonte, over aan het “kankeren” was. In alle Office 365 applicaties is nl. de mogelijkheid ingebouwd  om te wisselen   tussen muis bediening en aanraakscherm. Kiest men voor muis bediening dan krijgt men compacter menustructuren en teksten die dichter op elkaar zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *