Anti Reflectie Truc voor Digitale Microscopie

Een van de probleempjes waarbij men bij het gebruik van digitale microscopen wel eens mee te maken heeft is reflectie. Bij iets grotere objecten) bv mineralen of objecten die men wil manipuleren is men gedwongen om deze van enige afstand te bekijken. Als men deze objecten dan op een gladde ondergrond heeft gelegd krijgt men vaak last van de LED lampjes die in de microscoop ingebouwd zitten.

Dit reflectie probleem kan men oplossen door de objecten op een matte, niet reflecterende ondergrond te leggen. Ik gebruik het materiaal dat men vaak in doosje met smartphones of gadgets kan vinden. Een zwart, mat kuststof waarin men vaak een vorm in snijdt om het gadget in te leggen. In dit geval heb ik een ´plaatje`dat als deksel diende kunnen vinden, hetgeen ideaal is voor dit soort werk.

Bij wat dikker materiaal kan men ook een holte maken waardoor de objecten beter blijven liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *