USB microscoop en Huion Lichtbak

Alhoewel USB microscopen zoals de DinoLite Edge AM4815ZT een ingebouwde lichtbron hebben (LED lampjes) die bovenop het te onderzoeken object schijnen is het in sommige gevallen handig om een object ook van onderen te kunnen belichten, bij voorkeur met een gelijkmatig verdeelde lichtbron. Voor dat doel heb ik recentelijk bij Amazon.de de Huion L4S A4 LED Light Box (ca. 40 €) aangeschaft. In het Nederlands spreken we hier van een lichtbak die normaliter gebruikt wordt voor het overtrekken van tekeningen. Dit type lichtbakken is erg dun, de verlichting is homogeen verdeeld, geeft geen warmte af en de voeding wordt geleverd via een USB kabel.  Om deze redenen alleen al zijn deze lichtbakken ideaal voor een USB microscopist maar ook als de verlichting niet aan staat (zoals in onderstaande foto, hetgeen noodzakelijk was om een goede foto te kunnen maken) levert de lichtbak een mooi wit werkoppervlak. Het enige nadeel is dat het A4 formaat eigenlijk iets te groot is, een A5 versie zou iets handiger om mee te nemen zijn.

Een gedachte over “USB microscoop en Huion Lichtbak”

  1. Wat jammer dat jullie helemaal geen aandacht besteden aan het uitkristalliseren van een NIET verzadigde oplossing, bekeken met een microscoop uitgerust met polarisatiefilters. Ik heb zelf lesgegeven aan scheikundeleraren die dat nooit hadden gedaan. Leerlingen vinden het prachtig , het is een eenvoudige techniek.
    In 2014 heb ik meegedaan met 50 foto’s aan de tentoonstelling in Boijmans: de Schoonheid van Wetenschap. Op mijn website is veel te vinden, alleen in een lage resolutie: http://www.scienceart.nl. Zulke kristalexperimenten verdienen een plaats op deze site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *