Chromecast aansturing

Enige tijd geleden heb ik een Chromecast gekocht, een apparaatje waar ik erg gecharmeerd door ben. Ik moet echter ook toegeven dat ik het voornamelijk gebruik om naar een van mijn favoriete podcasts te kijken (TWIT). De gemakkelijkste manier om je Chromecast te bedienen is met een Android tablet, omdat je daarop de Chromecast Apps die je wilt gebruiken kunt installeren alsmede dat het tablet je de WiFi geeft die je nodig hebt om contact te maken met de Chromecast. Het alternatief is de Chromecast Plugin in de Chrome browser, maar dat is iets omslachtiger. Zoals op onderstaande foto te zien is heb ik een werkplek in mijn Mancave dusdanig ingericht dat ik TV kan kijken terwijl ik op de PC bezig ben. Via een HDMI selector kan ik kiezen of ik naar de Chromecast, de Western Digital WD TV Live mediaspeler of naar de LG BP350 Blue Ray speler wil kijken. Het tablet is geplaatst in een speciale houder die naast mijn PC monitor is gepositioneerd.

Als Chromecast besturingstablet had ik eerst een goedkoop 7” Archos 70c Cobalt tablet gekocht. De 512 MB intern geheugen die dit tablet had was echter te weinig voor een goede besturing van de Chromecast apps. Een gedeelte van de aansturing verdween na enige tijd. Ook weer enige tijd geleden zag ik bij de Mediamarkt voor 70 € de 7”Lenovo Tab 2 A7-10 liggen die 1 GB intern geheugen heeft. Na deze aan de Chromecast gekoppeld te hebben was het probleem met de verdwenen app besturingselementen opgelost. De opstelling die ik nu heb functioneert naar volle tevredenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *