Your mother was a chemist

http://kitchenscience.sci-toys.com/

Ik heb mijn moeder maar ook mijn vrouw er wel eens van proberen te overtuigen dat wat zij in de keuken deden ook een vorm van chemie was.  Op de een of andere manier kwam ik daarbij niet erg overtuigend over. Dat kwam misschien wel door mijn opmerking dat ik redelijk veel synthese werk heb gedaan en daar wel geleerd heb om recepten op te volgen en dat ik daarom, als ik het zou willen, best wel zou kunnen koken.  Het probleem met deze bewering is dat ik een hekel aan koken heb en de keuken graag aan anderen overlaat, hetgeen mijn bewering mogelijk wat moeilijker te accepteren maakte. De website die we hier bespreken ondersteund echter wel mijn oorspronkelijke stelling. Onder elk menu item kan men een kookproces vinden waarvan vervolgens uitgebreid de chemische achtergrond wordt uitgelegd. Na die uitleg kan men meestal een recept van een experiment vinden. Dit kan een kookrecept zijn maar ook een meer wetenschappelijk experiment (bv DNA extractie uit een pompoen).  Al met al een smakelijke web site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *