Cassettes

Nu ik met retrocomputing met een ZX-81 begonnen ben krijg je ook weer te maken met het opslaan en weer inlezen van programma’s m.b.v. een cassetterecorder. Dan krijg je ook te maken met het probleem dat men tegenwoordig wat moeilijker aan de benodigde cassettes komt. Bij mijn bezoek aan Japan werd ik in een normale electronicawinkel (a la MediaMarkt) aangenaam verrast. Daar kan men dit soort zaken nog gewoon kopen en ook in formaten die zeer geschikt zijn voor retrocomputing zoals de 10 en 20 min audioopslag. Ook viel me op welke varieteit aan apparatuur nog men kan kopen in dit soort Japanse winkels. Je krijgt het gevoel dat in de MediaMarkt een enorme kaalslag heeft plaatsgevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *