Geluidsopname in de Metro van Tokio

Recentelijk ben ik via de kringloopwinkel in het bezit gekomen van een Olympus VN-731PC Digital Voice Recorder. In eerste instantie met de gedachte dat ik deze kon gebruiken om geluidsopnamens in de natuur en andere geluiden die mij interessant leken op te nemen. Dat kan in principe ook met de telefoon maar dat kost tijd (app openen etc.) en het resultaat valt vaak tegen. Vandaar dat ik wat wilde experimenteren met een Voice Recorder. Ik had al wat geprobeerd met Voice Recorders die cassettes gebruiken maar dat viel door het hoge ruis niveau ook tegen. De Olympus voldoet perfect aan de eisen die ik stelde, het geluid wordt zuiver opgenomen. Tijdens mijn recente bezoek aan Tokio heb ik de Olympus gebruikt om wat Tokio omgevingsgeluiden op te nemen. Onderstaande aufiofile is in de Metro van Tokio opgenomen. Met Audacity heb ik de WMA file omgezet naar een MP3 file waarop vervolgens een frequentie analyse werd uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *