Android “Pocket Cast” podcast software, een goed alternatief voor ITunes

Een van de redenen voor mij om nog altijd enige voeling te behouden met het Apple universum was “podcasting”. Ik ben in het bezit van een (5de generatie) 16 GB Apple IPod Nano MP3 speler, die ik vooral bij het sporten en het reizen gebruik(te) om naar podcasts te luisteren. Er was, voor zover ik wist, maar een programma dat het mogelijk maakte om podcasts gemakkelijk en goed te beheren op je PC en op je MP3 speler en dat was Apple ITunes. Een programma waar ik op zich altijd een hekel aan had maar waarvoor ik in al die jaren nooit een goed alternatief heb kunnen vinden. Het gevolg daarvan is dat je bij het reizen, afgezien van je smartphone je ook je MP3 speler zit mee te slepen. Daar wilde ik nu eindelijk eens van af, vooral nu ik een Samsung Galaxy Note 4 heb. Ik besloot daarom weer eens te onderzoeken wat er op Android gebied op podcast gebied beschikbaar was.

Tot mijn vreugde heb ik nu een programma kunnen vinden dat aan mijn eisen voldoet nl “Pocket Casts”(€ 2.99). Ik heb de App via de Google Playstore rechtstreeks op mijn Note kunnen installeren en configureren. Een tussenstap via je PC, zoals bij ITunes, is dus niet nodig. Belangrijker is echter dat ik alle podcasts die ik binnen ITunes geïnstalleerd had ook kon terugvinden binnen deze App en me daar vervolgens voor aangemeld heb (en dat was vroeger wel eens anders).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *