Problemen met een Bluetooth muis

Ik ben heel tevreden over mijn Lenovo Yoga 2 Pro Ultrabook. Als ik echter een puntje van kritiek op dit soort Ultrabooks mag uiten is dat het gebrek aan USB poorten. Mijn Yoga heeft er maar 2, een USB 3.0 en een USB 2.0. Aangezien ik aan de USB 3.0 een portable HD heb hangen en aan de ander een USB hub om allerlei kabels en USB sticks in te kunnen slepen maak ik bij voorkeur gebruik van een Bluetooth muis. In mijn geval een “Microsoft Sculpt Comfort Mouse”, waar ik zeer tevreden over ben. Ik ben een van die mensen die het maar niet lukt om lekker te werken met een Touchpad. Er was echter een zeer irritant probleem met de Bluetooth mouse. Soms raakte deze de verbinding kwijt (op bepaalde webpagina’s, als een update geïnstalleerd moest worden,…) en de enige manier om de verbinding te herstellen was door de computer uit- en weer in te schakelen. Ik had al een tijdje zitten te zoeken maar recentelijk kwam ik de oplossing tegen op een Microsoft pagina “A Bluetooth mouse or keyboard fails to reconnect after being left idle”. De oplossing is om via de Device Manager, de Bluetooth adapter te selecteren en daar vervolgens onder “Power Management” het vinkje “Allow the computet to turn off the device to save power” weg te halen. Ik had niet dit specifieke “Idle” probleem, maar de oplossing werkt wel. Sinds die tijd heb ik geen problemen meer met mijn Bluetooth muis..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *